Echinacea / Rode zonnehoed

Echinacea of rode zonnehoed. Een kruid dat bij bijna iedereen wel bekend is om de gunstige effecten die het heeft op de weerstand.

Er zijn mensen die vinden dat elke dag van de maanden die een R in de naam hebben, een dagelijkse portie echinacea nodig is. Ook in de konijnenwereld is het een veel gevoerd kruid.

Echinacea is een natuurlijk antibioticum, het stimuleert de natuurlijke weerstand, het werkt pijnstillend en helpt bij luchtweginfecties.

Echinacea kun je preventief voeren. Maar ben je dat vergeten, dan kun je het ook inzetten als een “tegenaanval”, door 5 dagen lang een wat hogere dosis te voeren.

Echinacea helpt ook bij huidproblemen zoals ontstoken wonden en andere infecties van de huid. Het stimuleert het huidweefsel om sneller te herstellen en het helpt littekens verminderen.

Echinacea kan wisselwerking hebben met andere medicijnen. Voor konijnen is daar echter maar weinig over bekend. Bij mensen zijn er aanwijzingen dat echinacea invloed kan hebben bij medicijnen voor diabetes, hartmedicijnen, antivirale middelen, medicijnen voor bij psychische problemen en bij hoest en verkoudheidsmiddelen.