Appel

Mag een konijn appel eten? En zo ja, waar is het goed voor en waar moet je op letten.

Konijnen mogen appel eten. Het is wel een fruit soort, dus rustig aan doen.

Takken en schors van appelbomen mogen ze eten als knaaghout, let wel goed op dat het niet bespoten is en er geen vogelpoep op zit. Maar ook het blad van de boom en de appels zelf mogen konijnen eten.

Ook de vrucht, de appel zelf dus is eetbaar voor konijnen. Let wel op de pitjes, in grote mate zijn appelpitjes wel giftig! Een enkel pitje is geen probleem, maar het is beter om de konijnen geen klokhuis vol pitjes te geven.

Appel is een gezonde lekkernij voor konijnen. Appel bevat lekker wat vezels, waaronder pectine, wat het cholesterolgehalte verlaagt. In appel zitten ook belangrijke mineralen zoals kalium, calcium en belangrijke vitaminen. Appel helpt bij herstel na ziekte, helpt het immuunsysteem sterk te houden, helpt sterke botten te houden, kan helpen bij verstopping en het zorgt voor een goede nachtrust.

Appel kan vers en gedroogd worden gegeven aan konijnen. Geef van niet biologische, bespoten appels niet de schil in verband met pesticiden.

Voor alle fruitsoorten geld dat je ze met mate moet geven aan konijnen. Kleine porties, niet dagelijks. Konijnen vinden het heerlijk, en fruit bevat veel goede vitaminen en voedingsstoffen. De fruitsuikers in fruit kunnen echter snel diarree en gasvorming veroorzaken.