Witlof

Witlof is voor konijnen een fijne groente soort. De meeste konijnen vinden deze bittere groente erg lekker, en de meeste konijnen kunnen er ook goed tegen. Een ideale groente om te geven als je wil starten met het voeren van groenvoer aan konijnen.

Witlof bevat probiotische stoffen die goed zijn voor de lever. Wist je dat de stofjes die in witlof zitten zelfs gebruikt worden om medicijnen tegen malaria te maken?

Witlof bevat niet veel calcium en veel vocht. Dat maakt het een ideale groente om te voeren aan konijnen die last hebben van nierproblemen en een calcium-arm dieet volgen.

Voedingsanalyse van rauwe witlof: Vocht 95.1% Vezels 1.3% Eiwit 1.3%, Vet 0.2%, calcium 0.22%, fosfor 0.34%, kalium 1.94% ijzer 0.02%, natrium 0.2%

Zelf witlof zelf kweken is een hele klus. Witlof is namelijk een groente die op een aparte manier gekweekt wordt. Als je witlof wil kweken laat je eerst een wortel groeien. Die oogst je, het loof snij je af. De wortel stop je dan in een emmer met zand, in een donkere ruimte. De wortels gaan dan weer opnieuw uitlopen, en daar groeit de witlof aan.