Munt

Veel konijnen zijn dol op munt. Een makkelijk te kweken plant in je eigen tuin of op het balkon.

Munt is een geslacht van planten. Er vallen dus meerdere soorten onder de naam “munt”. De muntsoorten die je het meest tegenkomt zijn de kruizemunt, pepermunt en groene munt. Munt word ook wel eens mint genoemd, dat is de engelse naam voor munt.

Munt is goed voor de spijsvertering, helpt tegen gas en heeft een kalmerende werking bij krampen in de darmen.

Het is een makkelijk te kweken plant in eigen tuin of in een pot op het balkon. Munt staat wel bekend als een woekerende plant, als je dat erg vind, kweek de plant dan wel in een pot zodat hij niet door een groot deel van de tuin op komt.

Van munt kun je ook goed konijnenthee maken.

Pepermunt moet niet gegeven worden in combinatie met andere homeopathische geneesmiddelen, omdat dit kan zorgen voor een tegengestelde werking!

De delen van de plant die een geneeskrachtige werking hebben zijn de bladen, zaden en wortels. Wil je munt gebruiken om de geneeskrachtige werking, geef het dan echt vers, of verwerkt in een homeopathisch middel geschikt voor konijnen.

Munt kun je ook in gedroogde vorm kopen, maar dan zijn het vaak de steeltjes, eigenlijk een restproduct. Deze hebben nauwelijks een geneeskrachtige werking, maar konijnen vinden ze vaak wel lekker.